Zázračné oleje pro čistou a zdravou pleť

Datum: 27.4.2022

Stejně jako bychom při čištění zubů neměli kromě klasického kartáčku zapomínat ani na ty mezizubní a jednosvazkové, ani v naší ideální a efektivní skincare rutině by neměly chybět určité kroky.

Pleťové oleje často bývají opomíjenou složkou péče -převážně proto, že se s nimi nese stigma mastné lepkavé pleti. To však při správném použití vůbec nehrozí a byla by škoda ochudit se o všechny benefity, které oleje pokožce přináší.

Jak používat pleťový olej?

  • Produkt vždy nanášíme na navlhčenou pleť, ať už vodou klasickou nebo nejlépe tou květovou, která obsahuje další aktivní ingredience a na rozdíl od vody z kohoutku pleť nevysušuje nadbytečným množstvím minerálů.
  • Olej sám o sobě pleť nehydratuje (pouze vlhkost v pokožce lépe uzamyká), proto je dobré jej vždy používat s dalšími produkty (např. hydratačním sérem). Vždy ale vycházejte z pozorování, co vaší pleti dělá dobře. Možná právě pro vás bude ideální kombinací pouze květová voda a následná aplikace oleje a přílišné vrstvení by mohlo vyvolat podráždění. Každá pleť je jedinečná a má své specifické potřeby.
  • Nepodceňujte pořadí aplikace produktů. Aby se všechny látky mohly do pokožky vstřebat, je potřeba myslet na pravidla vrstvení. Vždy postupujeme od nejlehčí k nejtěžší textuře a od vodních bází k těm olejovým. Olej přichází na řadu až po čištění, tonizaci a aplikaci séra i krému. Po oleji už zbývá jen nanesení SPF.

 

Představujeme průvodce olejovými zázraky, které najdete v naší nabídce a které vaší pleti dodají to, co zrovna potřebujete.

Výživa a regenerace

Šípkový olej je skvělou volbou pro mdlou a zašedlou pleť bez energie, která potřebuje dodat výživu a regeneraci. Zlepšuje také její pružnost a léčí drobné jizvy, celkově pokožku zjemňuje a rozjasňuje. Vyzkoušejte jeho verzi od FLOW a nebo v kombinaci s dalšími oleji od WISDOW.

1 - Zázračné oleje pro čistou a zdravou pleť

Zklidnění a hydratace

Pro zklidnění citlivé pokožky a potlačení zánětů je ideální směs rostlinných a ořechových olejů plná vitamínů, antioxidantů a mastných kyselin od WISDOW. Olejové sérum s vitamíny z arktických bobulí FLOW pak celkově chrání, revitalizuje a hydratuje, zklidňuje podráždění a zarudnutí.

Detox

Ani mastná nebo smíšená pleť se olejům nemusí vyhýbat – naopak.

Detoxikační směs FLOW je namíchána z lehkých a rychle se vstřebávajících olejů, jako je např. olej z čajovníku nebo ze semen černého rybízu, a které potlačují záněty a pomáhají jim předcházet. Jojobový olej WISDOW vyrovnává tón pleti, je antibakteriální a zároveň reguluje produkci mazu.

Čištění

Olej je také skvělým pomocníkem pro čištění pleti a její přípravu na následnou péči. Po jeho použití pro odlíčení ale vždy myslete na tzv. “double cleansing”, tedy dvojí čištění. Olej je potřeba z pokožky řádně smýt, ideálně čisticí pěnou nebo gelem.

Hluboce čisticí olej WISDOW obsahuje mimo jiné olej tamanu, který je v Polynésii považován za léčivý zázrak. Má mimořádně hojivé schopnosti, hydratuje,podporuje tvorbu kolagenu a zároveň působí protizánětlivě.

2 1 - Zázračné oleje pro čistou a zdravou pleť

Čisticí olej MAULI Rituals obsahuje kombinaci 18 rostlinných látek, které se vzájemně podílí nejen na šetrném čištění pokožky, ale i na její komplexní regeneraci. K oleji je dodáván jemný mušelínový hadřík, jenž se po namočení v horké vodě a vyždímání přikládá k pokožce obličeje pro aktivaci všech obsažených látek pomocí páry.

 

Tak který ze zmíněných olejů zařadíte do svého beauty rituálu vy?