Seznamte se se zakladatelkou Dominikou

Datum: 3.11.2023

Zajímá vás kdo za celým konceptem stojí? Jaké důvody vedly ke vzniku projektu a jaká je naše vize? Seznamte se se zakladatelkou Dominikou a jejím příběhem, také mrkněte na Q&A, kde jsme ji za vás vyzpovídali

 

 

Myšlenkou to začíná

Filokalista byl dlouho pouze snem a představou v mé hlavě. By v mé hlavě už v dobách, kdy jsem po vystudování vysoké školy pracovala v naprosto odlišném oboru a v podstatě v úplně jiném světě (myšleno práce s čísly a tabulkami) :) Vždy jsem ale měla vztah ke krásným věcem. Dokázala jsem ocenit detaily jako je třeba promyšlený obal. Rozplývala se u výloh s designovou keramikou. Oceňovala jsem snahu malých výrobců a vždy je ráda nějakým nákupem podpořila a taky jsem nikdy nešla moc cestou “masových” a komerčních produktů, ale naopak mě velmi často oslovovaly značky třeba úplně neznámé. 

Zároveň jsem patřila mezi ženy, které nikdy neměly dokonalou pleť. Akné se u mě velmi výrazně projevilo už v mých 12ti letech. Po pubertě se to sice zlepšilo,ale i tak mě v horších a lehčích formách problémy s pletí provázely v podstatě celý život. V minulosti jsem to nesnášela, ale když se na to

krajina v Beskydech

Hory a příroda - místo, kde dobíjím baterky, zklidňuju se a lítám v myšlenkách

podívám zpětně, tak mě tenhle “boj s akné” přiměl k tomu, že jsem se přirozeně začala zajímat o všechny aspekty, které by mohly mít na mé akné a celkové zdraví vliv. Jako první jsem začala zkoumat co za látky vlastně kosmetické produkty obsahují (a že to často nebylo pěkné zjištění). Čím se

Při nákupu zeleninky. Výběr kvalitních potravin, jejich celistvost a lokálnost v mém životě hraje prim. Zároveň je to ale něco, co mě baví a co si užívám:)

sprchuju, v čem peru prádlo, jak se stravuju, jakou roli v tom hraje mé denní prožívání, nevědomé vzorce, stres a psychika. Dnes mohu s odstupem říct, že jsem za své akné vděčná, protože mě dovedlo na cestu po jaké kráčím teď. A ano, i teď se mi akné sem tam objeví, ale vždy vím důvod proč tomu tak je a co tomu předcházelo. Lépe chápu své tělo.

A když vznikal Filokalista, věděla jsem naprosto přesně, že jediné produkty, které chci lidem nabídnout budou ty, které jsou přírodní a čisté. Bez chemie, hormonálních disruptorů a syntetiky. Protože to jsou produkty,které sama používám a za kterými si stojím. Taky jsem věděla naprosto přesně, že budu chtít nabízet produkty menších výrobců a nebo produkty, které jsou pro mě buď srdcové a nebo u nich vnímám nějakou přidanou hodnotu.

Krásným příkladem jsou pro mě naše dřevěné dekorační výrobky , které jsme minulý rok začali vyrábět. Je to dřevěný štětec a mini dubová stolička. Je za nimi totiž příběh. Příběh, že jsem něco podobného viděla během cestování v Řecku. Zamilovala se do nich, ale v česku jsem nenašla nikoho, kdo by je prodával nebo vyráběl. Tak začala cesta hledání, plná pokusů, omylů a zklamání. Narazila jsem ale na lokálního, neskutečně talentovaného truhláře, který to dokázal vyrobit přesně podle mých představ. Vždy když se na ně podívám, připomínají mi cestování, šikovné české ručičky a miluju jejich exotický vibe. Vlastně jsou pro mě i malou připomínkou toho, že i když něco pětkrát nevyjde, neznamená to, že to nevyjde napošesté :)

Je v tom víc, než pouhý e-shop

Naše dekorační výrobky ze dřeva 

Filokalista ale nikdy nebude jen místo, kde najdete pohromadě pouze pěkné produkty. Přeji si a snažím se, aby bylo místem, kde bude také určitý přesah, ať už ve formě článků nebo informací na Instagramu. 

krajina v beskydech

Chvíle samoty, sungazing a kniha v Beskydech

Protože díky mé cestě za poznáním svého těla jsem pochopila jak komplexní systém to je a že pokud chci vyřešit nějaký problém, musím k tomu začít přistupovat holisticky. Mám radost z každé nové informace, která může vést ke zlepšení kvality našeho života. Ráda se samovzdělávám, poslouchám tématické podcasty, čtu knihy a zároveň se také přirozené obklopuji lidmi, kteří mají podobné smýšlení a zájmy jako já. A chci tyto informace co mám předávat také dál. 

Filokalistu tvořím, aby vám produkty přinášely radost, krásný pocit při použití a přispívaly k vaší vnější a vnitřní kráse a celkovému wellbeingu. 

Jo a abych nezapomněla - tvořím ho z Beskyd! :) Ty jsou mým domovem a mé nejoblíbenější místo vůbec! :)

Děkuji za každého z vás, za každou objednávku, zpětnou vazbu a zprávu.

Díky vám mohu tvořit svůj sen

S láskou 

Dominika


Osobní přístup je pro mě velmi důležítý, pokud chcete poradit s výběrem vhodných produktů nebo vás třeba potkala podobná cesta jako mně a nejste spokojení se stavem vaší pleti či zdravím. Nebo si možná chcete jen popovídat. Napište mi na dominika@filokalista.com. těším se! :)

Nenechte si ujít taky náš Instagram, kde s vámi sdílíme tipy ze světa krásy a wellbeingu @filokalista