Proč byste měli kyselinu hyaluronovou zařadit do své skincare

Datum: 24.8.2022

A zase ta hydratace

hydratace pleti2 - Proč byste měli kyselinu hyaluronovou zařadit do své skincare

Kys. hyaluronová se řadí mezi takzvané “humektanty”. Ty mají skvělou schopnost do pleti z vnějšího okolí přítáhnout vlhkost.

A proč je vlhkost v pleti tak důležitá? Pokud ji totiž vaše pleť postrádá, začnou se na ni objevovat viditelnější linky a jemné vrásky, můžou se začít objevovat také šupinky a snižuje se celková elasticita kůže. pexels angela roma 7480008 - Proč byste měli kyselinu hyaluronovou zařadit do své skincareUž jste někdy například zažili pocit nepříjemného pnutí? Vaše kůže byla začervenalá, reaktivní a citlivá? Přitom ale běžně máte sklony spíše k mastné pleti? Je to běžný jev, kdy i přes mastnou pleť je vaše pleť silně dehydratovaná. Což vede ještě k větší produkci mazu a celkově to vede k narušení kožní bariéry.

Ztráta vlhkosti se tedy netýká pouze suché pleti, jak by se mohlo na první pohled zdát. Hydratace je velmi důležitá a často velmi opomíjená právě i při smíšené nebo aknózní pleti, a zvlášť pokud jsou používány produkty na “vysušení” pupínků, nešetrné produkty s obsahem alkoholu nebo kyselinky, měla by být hydrataci přikládána větší péče.

A protože humektanty dokážou hydrataci v pleti podpořit, jsou skvělou volbou pro každý typ pleti. Ještě nesmíme zapomenout, že humektanty nejlépe fungují v kombinaci s okluzivy (například oleje). Ty vytvoří na pleti ochranný film a dodanou hydrataci v pleti hluboko uzamknout.

nejznámější humektant je právě kyselina hyaluronová, respektive její nejčastěji používaný derivát sodium hyaluronate. Tento derivát dokáže totiž projít hlouběji do pleti. 

 

Jaký typ kyseliny hyaluronové zvolit?

Hyaluronka je schopna pojmout až 1000x své molekulové hmotnosti a dá se bezpečně kombinovat s dalšími látkami, aniž by hrozilo podráždění, navíc je nekomedogenní – tedy neucpává póry. 

295272114 770023574435646 354812083026171394 n - Proč byste měli kyselinu hyaluronovou zařadit do své skincare

Co je ale dobré před nákupem jakéhokoliv séra vědět je to, že hyaluronka bývá používána v různých velikostech molekul. A právě ty jsou pro kýžený efekt zásadní. Můžete ji zakoupit jako vysokomolekulární či nizkomolekulární.

  • vysokomolekulární jsou její molekuly přiliš velké, proto zůstavají pouze na povrchu pokožky. Vážou na sebe vlhkost a zanechávají tak na pokožce jemný a sametový pocit.
  • Kdežto nizkomolekulární díky svým malým molekulám proniká mnohem hlouběji do vrstev pokožky a pracuje uvnitř. Dochází tak k hloubkové hydrataci, vypnutí pleti a zjemnění vrásek.  

 

Proto máme v naši nabídce sérum od Flow Cosmetic, které obsahuje kombinaci obou výše zmíněných molekul. Nejen že tedy sérum vytváří ochranný film, který pleť vyhlazuje, zároveň ale také pracuje hluboko uvnitř. A za nás je to naprosto ideální kombo! Jako bonus navíc obsahuje přírodní probiotika, které zlepšují funkci kožní bariéry. 

Na závěr je třeba zmínit, že vzhledem k tomu, že na sebe hyaluronka váže vodu, je dobré ji používat vždy na navlhčenou pleť. K tomu jsou ideální například pleťové mlhy od Flow. 

 

Tak kdy propadnete kouzlu hyaluronky vy?