Pečujete v létě o svou pleť správně?

Datum: 24.6.2024

Možná během léta cítíte, že má vaše pleť trochu jiné potřeby než v průběhu celého roku. Může mít sklony k podráždění ze sluníčka nebo z chlórovaného bazénu, mohou se vám na ní také tvořit více pupínky a odmašťující pleťové papírky ji nejsou cizí :) Tak jako tak, určitě zastáváme názor, že méně stále znamená více. Není úplně potřeba ji zásobovat xx vrstvami produktů nebo je dokonce kompletně obměnit.

Pár kroků by se ale přece jen ve vaší letní péči o pleť rozhodně objevit mělo. Pojďme se podívat jaké.

Nepodceňujte exfoliaci

Ačkoliv se může zdát, že letní období není díky silnému sluníčku pro exfoliaci vhodné - opak je pravdou. Vaše pleť má přirozeně tendence se díky potu, častějšímu používání různých SPF a opalovacích krémů (které jsou často plné silně syntetických a komedogenních látek) mnohem více zanášet. Je ale důležité jaký produkt na exfoliaci zvolíte, jak často exfoliaci provádíte a taky v jakou část dne. Vždy doporučujeme zařazovat exfoliaci do vaší večerní rutiny. 

Jednoznačná odpověď na otázky “jak často” bohužel neexistuje. Každá pleť je individuální. Doporučujeme zkusit 1x týdně, pokud vaše pleť nebude protestovat (nebudete cítit pnutí a suchost), zkuste zvýšit na 2 týdně. Je třeba také zohlednit jakou pleť máte, pokud máte pleť normální a smíšenou doporučujeme exfoliační sérum s AHA & BHA kyselinami od Flow Cosmetics. Jeho nesporná výhoda je to, že obsažené kyseliny jsou čerpány z čistě přírodních zdrojů, jsou tedy šetrnější než kyseliny syntetické, které mohou častěji způsobit podráždění.

Pokud vás ale trápí akné a problematická pleť, doporučujeme sáhnout po exfoliačním séru od CLEARSTEM, které obsahuje pouze kyselinu mandlovou (která je dostatečně účinná, ale zároveň nejjemnější) a bylo vytvořeno speciálně pro potřeby aknózní pleti a problematické pleti. 

Když jen voda nestačí

Vincentka + mořská plazma

Dejte vaši pleti “napít”, né jen z venku, ale také zevnitř. Určitě se setkáváte až příliš často s tím, jak je důležitý pitný režim. Nesporně je, ale můžete to ještě povýšit na vyšší level :) Během letních dnů se celkově hodně potíte a spolu s tím taky z těla odvádíte spoustu minerálů (ty jsou důležité pro výživu buněk). Je proto dobré zařadit také remineralizaci a rehydrataci. 

Skvělá je třeba:

  • kokosová voda,
  • do obyčejné vody si můžete přidat trochu Vincentky, kterou seženete třeba v Albertu,
  • nebo si pořídit mořskou plazmu Quinton, která obsahuje minerální látky, antioxidanty a vitamíny a podporuje minerální balanc, regeneraci a výživu buňěk.

3 musthave produkty

Musthave č. 1. - Pokud nepoužíváte na pravidelné bázi hydratační mlhy - nevadí. Teď je ale ideální čas začít. Hydratační mlhu můžete použít nejen jako přídávny krok do vaší ranní a večerní skincare, ale nesporně se vám bude hodit po celou dobu, kdykoliv během dne. 

Záměrně pro vás vybíráme Pleťovou mlhu s kyselinou hyaluronovou od Mauli Rituals, a proč? Protože je vytvořena skvělou směsí bylinek jako je Amla

Pleťová mlha Mauli Rituals

Pleťová mlha s kys. hyaluronovou Mauli

KOUPIT 

nebo Tulsi, které jsou plné antioxidantů a jsou protizánětlivé, použité Aloe Vera zase pleť zklidňuje, což se hodí zejména při dlouhém pobytu na sluníčku a kyselina hyaluronová působí jako hydratační vzpruha. Použijte ji, když půjdete z chlórovaného bazénu, budete celý den na pláži nebo během dne, když ucítíte, že se vaši pleti nelíbí přechody mezi horkem a překlimatizovanými místnostmi v práci či autě.

 

Musthave č. 2 - Sérum s kyselinou hyaluronovou a probiotiky od Flow Cosmetics

Výjimečnost tohoto séra je, že není v jeho základu tvořeno obyčejnou vodou, ale hydrolátem z růže, více molekulární kyselina hyaluronová prostoupí hlouběji do pleti a probiotika navrací vaši namáhané kožní bariéře vitalitu. Sérum je vhodné pro každý typ pleti, i pro tu nejcitlivější. Neobsahuje komedogenní látky, takže je ideální také pro pleť s akné. Můžete použít v kombinaci s jakýmkoliv sérem, které máte doma jako přídavný krok pro boost hydratace nebo jej použít pouze samostatně.

Musthave č. 3 - Tak perfektní přídavný krok ve vaši péči a přitom tak opomíjeny

Hydratační maska Clearstem

Hydratační maska Clearstem

KOUPIT

Řeč není o ničem jiném, než o maskách! Úpřimně, kolikrát jste si pro sebe řekly “Hmm.., na masky mě moc neužije”. Přitom si masku můžete nanést třeba při sledování nových dílů Bridgertons a nemusíte tomu věnovat žádný extra čas navíc. Vaše pleť vám ale poděkuje. Obzvlášť po celém dni na sluníčku vám udělá dobře HYDRATAČNÍ maska od CLEARSTEM. Ideální pro všechy typy pleti, pro pleť problematickou, loupající se a pro pleť s narušenou kožní bariérou. Můžete ji použít jako masku pro obnovu, zklidnění a hydrataci a nebo ji přidat do vašeho oblíbeného krému pro ještě větší hydratační boost. 


BONUS NA ZÁVĚR

Stav vaší pleti odráží nejen to, zda používáte vhodné produkty, kolik toho vypijete nebo jeslti se vhodně stravujete. Vaši pleť také může ovlivnit to, jestli si provádíte nějaké masáže, jaké máte držení těla, návyky nebo zda podporujete svůj lymfatický systém (ano i ten je důležitý).

Je vlastně až úžasné jak je v těle vše krásně propojené a vše jde spolu ruku v ruce. Cokoliv co pro sebe uděláte, jakákoliv maličkost se počítá. 

Jako bonus jsme si pro vás připravili návod jak podpořit svůj lymfatický systém. Ten plní celou řadu důležitých funkcí, jednou z nich je také odvod škodlivých, toxických a nepotřebných odpadních látek z těla ven. Pokud lymfa nepracuje jak má, může to způsobovat mimojiné různé kožní problémy. 

Na videu níže najdete krátkou masáž, která podpoří váš lymfatický systém (tzn. otevírání lymfatických uzlin ve správném pořadí). Masáž je krátká, ale efektivní (do 3 minut). Tato verze je úplně základní, existují také pokročilé verze, ale ty si můžeme ukázat zase někdy příště.

UPOZORNĚNÍ!: Berte prosím na vědomí, že pokud si masáž začnete dělat pravidelně, můžete zpozorovat detox reakce jako je točení hlavy, bolest hlavy nebo závratě. Prosím vždy pijte dostatek vody, pořádně se prodýchněte nebo se běžte projít. Symptomy by po nějakém čase měly odeznít. Někdo je může pocítit jen lehce, někdo vůbec. Tato masáž se nedoporučuje večer a před spaním. Nepřeskakujte prosím počáteční část videa, ve které jsou sděleny důležité informace!