#new Holistická značka Palm of Feronia

Datum: 26.4.2023

Holistická značka Palm of Feronia - natural skincare for the soul. Tohle je jedno z hesel, které tahle značka razí a je to přesně také důvod proč s ní tak souzníme:). 

Pro nás představovala lásku na první pohled.  Ne, opravdu to nepřeháníme! :) Na tomhle brandu milujeme v podstatě vše, počínaje jejich skvělým a kvalitním složením, hravými a neskutečně oku lahodícími obaly a především - jejich produkty jsou postavené na starobylých principech aromaterapie (ach ty vůně!)  a léčivých krystalech. (Tak krásně se ty lahvičky vyjímají v koupelně!). 

Dělat si beauty rituálek s jejich produkty vás prostě pohladí také na duši, to slibujeme :)

Pojďme si o této značce říct ale něco víc

Palm of Feronia používá ve svých produktech pouze přírodní a organické ingredience. Ty získávají od certifikovaných dodavatelů. Tento závazek používat organické složky zajišťuje, že jejich výrobky neobsahují škodlivé chemické látky a konzervační látky, takže jsou non-toxic (nic jiného jste u nás ale určitě nečekali).

Všechny produkty  jsou vyráběny ručně v malých sériích, což zaručuje, že každý výrobek je té nejvyšší kvality. Mil
ujeme podporovat malé srdcové byznysy…

Hluboce vyživující krém pro obnovu kožní bariéry Palm of feroniaProdukty PoF účinně vyživují a omlazují pokožku. Obsahují řadu vitamínů, minerálů a antioxidantů, které pomáhají chránit a obnovovat pokožku. Jak říká sama zakladatelka Sophia, nevytvořila by nic, co by nechtěla používat také zároveň pro sebe. Našim favoritem se stal třeba hluboce vyživující krém pro obnovu kožní bariéry nebo pleťový olej pro zářivou pleť, který obsahuje protizánětlivý rakytníkový olej a dokáže nám rychle zatáhnout nově vznikající pupínek.

Meet the founder

Značku založila Sophia Hardingová. Vyrůstala na anglickém venkově, kde si vypěstovala lásku k přírodě a přírodním produktům.Později se ale přestěhovala do Londýna, kde se její život změnil.Začalo se jí objevovat cystické akné a zároveň pracovala (dle jejích vlastních slov) ve velmi toxickém prostředí, což vedlo k tomu, že začala trpět úzkostmi. Došlo to do stavu, kdy úzkosti a deprese začala řešit prášky a své problémy schovávala za alkohol. A jak to tak bývá, ty největší zkoušky zpravidla bývají cestou k novým a lepším začátkům. Začala na svůj život pohlížet z jiné perspektivy a svůj stav začala řešit holistickou cestou. Cítila, že chce rozvíjet svou kreativní stránku, ve které měla silné nadání. Také si uvědomila jak je klíčové začít přistupovat k sobě s láskou a věnovat čas sebepéči.  A z vášně pro čisté a organické ingredience, které mají prokazatelně pozitivní účinky nejen na pleť, ale i na emocionální a duševní pohodu vznikla Palm of Feronia.

Pokud vás zajímá co přesně znamená název, tak Palm of Feronia pochází ze jména “Feronia”,  což byla starořímská bohyně spojovaná s plodností, zdravím, léčením a hojností.

 

Také se nám líbí, že se PoF zavázala k udržitelnosti a snižování dopadu na životní prostředí. Jejich obaly jsou recyklovatelné a mají FSC certifikaci a všude, kde je to možné, používají biologicky rozložitelné materiály. Jejich hedvábný papír, samolepky jsou rovněž certifikovány FSC, neobsahují kyseliny a jsou tištěny barvami na bázi sóji. Svou uhlíkovou stopu kompenzují sázením stromů.

Na závěr velmi oceňujeme, že si pro své produkty zvolili jako obal skleněné láhve, aby snížili množství plastového obalu.

I přesto, že je tahle značka u nás v Česku úplně nová (tuhle jedinečnost ale máme nejraději :) ), tak pevně věříme, že i přes její vyšší cenu, která je dána použitými ingrediencemi, se stane součástí vašich momentů sebepéče a rituálů. Jejich produkty také můžete s láskou obdarovat vaše nejbližší♡

Objevte všechny produkty této výjimečné značky