Napojte se na své já díky denním rituálům

Datum: 6.9.2022

Dnešní moderní doba nám poskytuje nepřeberné množství stimulů a náš mozek je neustále zaměstnáván našimi myšlenkami. Jen pro představu: denně jich člověku proběhne hlavou až 60 tisíc. A to už je pořádné číslo, co říkáte?

Doba si také žádá, abychom byli vlastně neustále “na příjmu”. Tak schválně – kolikrát denně sáhnete nevědomky po telefonu s potřebou zkontrolovat nové zprávy nebo oznámení? Cítíte se pod tlakem být v dosahu, kdyby vás někdo sháněl? Berete si telefon i na toaletu? Začínáte ráno tím, že scrollujete sociálními sítěmi nebo zapnete televizi?

Tohle vše má za následek odvracení se od našeho vnitřního světa, našich pocitů a naše intuice je přehlušována.

Proto je velmi důležité začlenit do svého denního shonu rituály, které pomohou se zastavit, naladit se na přítomnost a také sami na sebe. Každá bytost je jedinečná, proto bude každému vyhovovat trošku něco jiného a je třeba najít si “to svoje”. Když se vám to ale podaří, zaručuji, že se na svůj rituál budete vždy těšit. 

Mám pro vás pár tipů, které mně samotné pomáhají, nebudou vás stát příliš času ani peněz, ale efektivita je zaručena!

1. odličovací rituálwisdow cistici olej - Napojte se na své já díky denním rituálům

Pro někoho jen povinnost, ale pro mě jako pro ženu, která má celý život sklony k problematické pleti, je večerní odličování chvilka, na kterou se vyloženě těším. Užívám si pocit, že se pleť zbavuje nánosu nečistot a make-upu, že může zase znovu dýchat. Momentálně u mě vede Wisdow čisticí olej, (najdete ZDE), především díky obsahu oleje TAMANU, protože působí protizánětlivě a podporuje hojení ran. Vždy cítím, jak se u toho dobře po celém dnu uvolním. 

zapad slunce 2 - Napojte se na své já díky denním rituálům

 

2. pozorování západu slunce

Moje nejmilejší (nejen) letní činnost. Při sledování západů slunce (opravdu jeho sledování, ne jenom vyfocení na Instagram:)) se mozek přepíná do alfy – jeho činnost se zpomalí a nastává uvolnění mysli i těla. 

 

 

IMG 5654 - Napojte se na své já díky denním rituálům3. jógové protažení

Pro mě je to základní aktivita, abych se zpomalila, uzemnila a pořádně prodýchala. Nemusíte znát celou jógovou sestavu a cvičit hodinu, i 20 minut lehčího protažení stačí, abyste se cítili skvěle a zklidněně. 

 

4. procházka (nejlépe v přírodě) bez mobilu

Nechte telefon, sluchátka s hudbou a nejlépe i vašeho manžela (přítele) doma a zkuste krátkou procházku. Jen vy, vaše myšlenky, zpěv ptáků a zeleň kolem vás. Dost často se přistihnu, že se usmívám a vlastně pořádně nevím proč.