Každodenní návyky, které přispívají k tvorbě vrásek

Datum: 12.7.2022

Jaké každodenní návyky ovlivňují vznik vrásek? 

Přirozené stárnutí je součást života, ale pokud vám vrásky dělají vrásky, prozradíme vám pár triků, jak s nimi bojovat a nebo ještě lépe – jak jim předcházet. Správně nastavená skincare může tento proces oddálit nebo napomoci tomu, aby vrásky vypadaly jemnější, na jejich vzniku se ale podílí i zdánlivé každodenní maličkosti, které můžeme snadno ovlivnit.

 

Jaké 3 návyky tedy mají na vzniku vrásek nemalý podíl? 

1. postoj

pexels cottonbro 4065621 2 - Každodenní návyky, které přispívají k tvorbě vrásekPostoj a držení těla jsou základ. Shrbená páteř, předsazování brady při práci s počítačem, neustálé dívání se do mobilních telefonů, kdy hlava směřuje dolů – to vše vede k přetěžování krční páteře, vzniku podbradku i vrásek na čele. Ano, i ty mají souvislost se správným držením těla. Zaměřte se tedy na držení těla v průběhu dne, s mobilem manipulujte nejlépe v úrovni očí a při práci s počítačem zajistěte, aby hlava nebyla skloněná. Pokud tomu tak je, o to více se soustřeďte na protahování a posilování zad i krční páteře. Cviky přivádějte nejlépe každý den, stačí pár minut.

2. spánek

Moonchild Girl in Bed 4x4 ad18975e bef6 4855 9925 df63f355430b 3000x 2 - Každodenní návyky, které přispívají k tvorbě vrásekAni ve spánku nejsme před vznikem vrásek “v bezpečí”.:) Milujete spaní na boku nebo na břiše? Tak věřte, že právě tento návyk hraje nemalou roli v tom, jak bude váš obličej vypadat. Na obličej je během spánku vyvíjen velký tlak, mohou vznikat i lehké asymetrie, o vráskách v obličeji a na dekoltu nemluvě – proto je nejlepší poloha na zádech. Vyzkoušejte si například podložit nohy polštářem, nebo si vedle sebe vytvořte polštářovou pevnost, aby vám zabránila v přetočení.

Buďte trpěliví a nezoufejte, když se vám to nepodaří hned. Pokud se vaší oblíbené polohy vzdát nechcete, můžete si pomoci kvalitním hedvábným povlečením, které snižuje tření s pokožkou (i s vlasy) a je tak dobrou prevencí. Vždy ale dbejte na maximální kvalitu – vyhněte se těm s příměsí umělého hedvábí a nebo chemicky barveným.

My preferujeme značku Moonchild, která si navíc zakládá na etickém a cruelty-free původu hedvábných vláken.

 

 

 

3. aplikace řasenky

Tak banální věc, kterou vlastně děláme na autopilota. Ale přiznejte se, která z vás při nanášení řasenky zvedá obočí a čelo? Možná si říkáte, že je to přece jen chvilička, jenže jde o chviličku, kterou provádíte den co den, třeba i několik let v kuse – a takový zvyk se pak v naší tváři chtě-nechtě odrazí. A jak na to v ranním spěchu nezapomenout? Napište si vzkaz sama pro sebe na lepicí papírek a umístěte k zrcadlu. Nový návyk si osvojíte za pár dní a vaše pleť se vám odmění.

 

Tak u kterého návyku se poznáváte vy?