Gift guide: Inspirace na nejkrásnější vánoční dárky pro milovnice beauty i designu

Datum: 20.11.2022

Podzimní tmou září adventní světla, domovy se line vůně perníkového koření a vanilky a vy přemýšlíte, čím letos o Vánocích udělat radost svým milovaným? I když ty nejkrásnější dárky, jako jsou zdraví, klidná mysl a vnitřní pohoda darovat tak úplně nemůžeme, přesto zbývá dost pozorností, které nejen pod stromečkem nadělají spoustu parády. Rozzáří oči lidem, které milujete. A to je to pravé kouzlo svátků. Tak pojďme na to!

1. Vánoční dárky pro maminku

Už znáte holistickou kosmetickou značku Mauli , která je postavená na principech ajurvédy? Její majitelé tvoří se záměrem pomoci lidem najít vnitřní rovnováhu a vnější zářivost, protože neochvějně věří, že jedno bez druhého nemůže existovat. Veškerá produkty jsou přírodní nebo organické a činí z péče o sebe dokonalý rituál, který druhé zkrášlí nejen navenek. Rozmazlíte svou maminku růžovou mlhou s tulsi a bazalkou posvátnou, léčivou himalájskou solí s růženíny a nebo tělovým mlékem s jasmínem a damašskou růží? Kromě kosmetiky můžete darovat například také elegantní zlatou vonnou svíčkou, která je netradičně vyrobena z čisté mosazi. Dokonalost této svíčky spočívá v tom, že je celá vyrobená bez použití toxických vosků a olejů, neobsahuje ftaláty ani sulfáty a je tedy 100% přírodní. Její výhoda bezesporu spočívá také v tom, že po dohoření může nádobka z mosazi posloužit jako krásný stojánek na kosmetické štětce nebo jako malý květináč.

     

Léčivé soli                       Tělové mléko             Vonná mosazná svíčka

2. Vánoční dárky pro milovnice designu

Znáte stylovější dárek než s citem vybrané Coffee table knihy? Nejenže se u nich může vaše kamarádka krásně zasnít, v mezičase se navíc stanou velmi půvabným doplňkem domova. Stejně jako dekorativní džbánek, který do domova nenápadně vnese tóny horkého Španělska nebo sofistikované japonské svíčky inspirované motivem rostliny z japonského poloostrova Noto.

    

Japonské svíčky se stojánkem    Coffee table knihy  Dekorativní džbánek

3. Vánoční dárky pro milovnice spánku a meditace

Naši blízcí lidé si kromě nekonečné lásky zaslouží také to nejlepší z nejlepšího: co takhle je potěšit královským spánkem? U výrobků německé značky Moonchild nemůžete při nadílce šlápnout vedle: produkty jsou totiž vyrobené z nejkvalitnějšího organického hedvábí, které zohledňuje kromě etického způsobu zpracování i organickou stránku materiálu. Zaujaly vás hedvábné povlaky na polštář, meditační polštářky na oči nebo maska na spaní z organického hedvábí?

    

Hedvábná maska na spaní               Hedvabný povlak na polštář

4. Tip na vánoční dárek pro vaši milovanou sestru

Vaše parťačka z dětství, trpělivá vrba a spojenec navždy pro všechny radosti i strasti dospělého života si určitě zaslouží něco výjimečného. Dopřejte jí zachumlání do svetru lokální výroby z bavlny a vlny, do kterého jsme se zamilovaly i my. Tohle hřejivé svetrové objetí najdete na Instagramu @senses_byeva. A vezměte si rovnou jeden i pro sebe, slibujeme, že si jej zamilujete!

5. Vánoční dárek pro kamarádku

Ne náhodou dostáváme ty nejlepší nápady ve sprše. Tyto chvíle naprostého klidu, uvolnění a napojení se na sebe si tak vyžadují luxusní společnost naladěnou na stejné vlně. Potěšte kamarádku dánskou značkou Meraki, která rafinovaně kombinuje skandinávskou estetiku a respekt a lásku k přírodě.

Kosmetika pro každodenní péči o pokožku okouzlí všechny obdarované jemnými a vyživujícími složkami, ověřenými účinky i přírodní vůní. Co říkáte třeba na sprchový gel s okurkou a jablkem, tělové máslo s olejem z mandlí anebo krém na ruce s kakaovým máslem a jemným mandlovým olejem?

       

Krém na ruce            Sprchový gel              Tělové máslo

6. Vánoční dárek pro fanynky beauty

I naše pleť touží po rozmazlování a ocení jej především v zimě, která už se tiše usídlila u našich dveří. Všechny fanynky skin care tak potěšíte luxusními pleťovými oleji, ať už jako Ježíšek sáhnete po rozjasňujícím koncentrátu, oleji na očním okolí anebo hluboce vyživujícím šípkovém oleji.

          

Rozjasňující koncentrát  Olej na oční okolí  Vyživující šípkový olej

Poradili jsme vám s tipy na vánoční dárky a vybrali jste si z naší kosmetiky plné léčivých bylin nebo z designových kousků z celého světa? Doufáme, že ano. A nezapomeňte si vybrat dárky také pro sebe. Určitě jste letos byli nejhodnější!